Stichting the International Wallpaper Archives

KVK nummer: 60549327

RSIN nummer: 853957149

Bezoekadres: Prinsegracht 15, 2512EW ‘s-Gravenhage

Postadres: Postbus 176, 1250 AD Laren

Internetadres www.designmuseumdedel.nl
E-mailadres president@designmuseumdedel.nl


Doelstelling

Het bevorderen van de kennis over behang en het verzamelen en voor het publiek toegankelijk maken van collecties oud behang.


Beleidsplan

2024-2028

Het Affichemuseum heeft zich moeten neerleggen bij de realiteit dat in Hoorn de deuren definitief gesloten blijven. De Stichting Vrienden van het AfficheMuseum is daarmee qua doelstelling een loze instelling geworden. Gelukkig is in samenspraak met Design Museum Dedel in Den Haag een nieuwe toekomst gevonden. Na een statutenwijziging in 2024 richt de stichting zich onder haar nieuwe naam op het verzamelen en ontsluiten van collecties behang. Zulks in samenwerking met Design Museum Dedel. In 2024 konden de eerste stukken aan de collectie worden toegevoegd en een grote bruikleen ligt in het verschiet. Vervolgens is het de bedoeling de collecties de komende jaren te digitaliseren en zo voor het publiek beschikbaar te maken. Vrijwilligers van Design Museum Dedel hebben zich al daarvoor aangemeld en gebruik mag worden gemaakt van de scanner van de Stichting het ReclameArsenaal. Opslag van de collecties is vooralsnog aan de Laan 20 in Den Haag.


Bestuurssamenstelling & beloningsbeleid

Martijn Frederik Le Coultre, voorzitter-penningmeester

Anna Talsma-Zinkweg, bestuurslid

Max Pieter Fränkel, bestuurslid

Richard Gerard Smith, bestuurslid

De bestuurders ontvangen geen beloning.


Uitgeoefende activiteiten

Géén, anders dan volgens doelstelling.


Financiële verantwoording

2023


Budget lopend kalenderjaar

€ 10.000,–


Aanvraag

De stichting is een fondswervende instelling en geeft geen subsidies.


 Statuten

Statuten


 Jaarverslagen

Jaarverslag 2023:

De Stichting heeft zich van het AfficheMuseum in Hoorn losgemaakt, omdat die Stichting haar activiteiten in Hoorn moest staken. De financiële banden werden verbroken, waartoe vorderingen werden kwijtgescholden.

De Stichting was voornemens zich dienstbaar te maken aan Design Museum Dedel in Den Haag, welk voornemen in 2024 ten uitvoer zal worden gebracht. De statuten zullen dienovereenkomstig worden gewijzigd.